Hur förebygger man fler rynkor?

När du får rynkor beror på ditt genetiska arv men också hur du äter, tränar och tar hand om din hud och häsa.

Ofta börjar huden förändras när du når en ålder på omkring 30 år, då blir huden torrare och hudens naturliga talg försvinner. Vid den här tidpunkten är det bra att ersätta talgen med hudkrämer som återfuktar och bygger upp cellerna igen. Om du tar hand om din hud morgon och kväll så ökar du längden på din ungdomlighet och kan ha en slät hud mycket längre än normalt.

Under hela livet sker en gradvis förändring av din hud och kropp. I början när man föds är talgkörtlarna större och håller hud mjuk som silke, alla har väl känt hur mjuka och goa bebisar är? Med åren så blir talgkörtlarna allt mindre tills vi hamnar i tonåren, då blir huden fetare igen och man får ett överskott av talg som resulterar i finnar. Men efter tonåren börjar talgkörtlarna att krympa igen och kring 30-års åldern börjar man åldras.

Förebygg rynkor med anti-age kräm

Du kan bromsa ditt åldrande om du använder en bra anti-age kräm. Produkten hjälper till att återfukta och stärka huden samt stimulerar en cellförnyelse i hudens olika lager. Bra tips är att använda en kvalitativ kräm morgon och kväll. Det finns olika sorters anti-age produkter för morgon/kväll och du hittar länkar till respektive sortiment i menyn ovan.

Förutom att använda antirynkkrämer mot rynkor så kan du även ändra på dina solvanor. När du blir äldre ska du undvika solen mer än när du är ung, håll dig till skuggen under de starkaste soltimmarna. Kom ihåg att återfukta huden efter att du solat och duschat. Se till att huden får näring genom Vitamin B och C (som skyddar huden och är bra mot rynkor). Andra faktorer som påverkar huden och hårets lyster är alkohol. Sprit, vin, öl och cider torkar alla ut huden och innehåller gifter och dagen efter svettas huden ut gifterna genom huden och porerna.

Oavsett om du vill förebygga rynkor eller minska dina rynkor så bör du hitta en kräm som passar din ålder och hudtyp. Vi rekommenderar att du läser vidare om anti-age krämer hos Hudoteket.se som är en svensk butik med fri frakt och bra priser. Där kan du även läsa mer om olika produkter för dag, natt och vad som är skillnaden på serum och kräm.

På startsidan hittar du tre anti-age krämer som vi tycker är bäst. Lycka till!

1 svar på ”Hur förebygger man fler rynkor?”

  1. Intressant läsning! Hade inte förstått att det var runt 30 som vi började åldras naturligt om man tog hand om huden. Känner att jag redan har rynkor och jag är endast 26. Borde ta bättre han om min hud. Ska köpa anti-age kräm och dra ner på alkoholen. De rynkor jag har är skrattrynkor så jag kan finna tröst i att de kommit till igenom glädje.

Kommentarer är stängda.